Bezlepkový chleba

Bezlepkový chleba

Všichni, kdo se bezlepkově stravují ví, jak veliký problém sehnat kvalitní (bezlepkové) pečivo může být. Ono sehnat kvalitní pečivo obecně je docela problém!

Chléb jsem pekla poprvé, proto bych tento postup doporučila i začátečníkům. Není k němu třeba nic speciálního. Vše je ruční práce a kdo nemá skleněnou nádobu s víkend, použije dortovou formu s alobalem.
🍞👩🏼‍🍳

Bezlepkový chleba

INGREDIENCE:

Chlebová bezlepková směs(Nominal)
1/2 balení suchého droždí
2 čl kmínu
1,5 čl soli
1,5 hrnku vlažné vody

POSTUP:

Vše promícháme, přidáme vodu, necháme 2hod. kynout pod peřinou.
Na pohankovou mouku těsto vyklopíme, přehazujeme přes sebe a vytlačíme vzduch. Vytvořený bochánek vložíme do předehřáté misky, přiklopíme a necháme chvilku kynout. Poté dáme péct do trouby na 230 stupňů 35min, 5-10min pečeme bez víka.
Po vyklopení položila chléb na cedník ,,pohladíme” chléb z obou stran vodou.

Je třeba počítat, že bezlepkové těsto více lepí, ale jeho výslednou chuť to neovlivňuje. Chlebovou směs můžete vyměnit za 3hrnky bezlepkové mouky. Nakrájený chléb skladuji v mrazáku a rozmražuji jen několik plátků dle potřeby.

0 0 vote
Article Rating

Předchozí článek

„Marcipánové“ tyčinky slazené sušenými meruňkami

Další článek

Veganský Raw Flapjack

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments