Recepty

Veganský Raw Flapjack

Veganský Raw Flapjack

Vypadají jako flapjack, ale jsou lepší lepší než flapjack! Jsou totiž s ,,karamelem” bez mléka a rafinovaného cukru!
Flapjack je relativně malá tyčinka (i když obvykle větší než müsli tyčinka), která rychle zasytí. Hlad po ní dostanete tak nejdřív za dvě hodiny. Tato je navíc s karamelem ze dvou raw ingrediencí!
A proč oves? Protože třeba oproti pšenici je vydatnější a výživnější. Obsahuje víc bílkovin, tuků i sacharidů. Ty se díky své struktuře vstřebávají pomaleji, takže energie z nich se taky pomaleji uvolňuje.

Veganský Raw Flapjack

INGREDIENCE:

100g jemných ovesných vloček
100g mandlí
60g kokosového oleje
30g javorového sirupu
200g měkkých datlí
40g kakaového másla
Vlašské ořechy na ozdobu

POSTUP:

Ovesné vločky rozemeleme s mandlemi, přilijeme sirup a rozpuštěný kokosový olej. Těsto v malé formě pečeme na 170 stupňů/20min. Rozpuštěné kakaové máslo rozmixujeme s datlemi – hmotu v prsty rozmělníme na předpečený podklad, naklademe ořechy a dopečeme dalších 25min. Po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice. Nakrájíme na 8kousků.

To top