Cestování

Frankfurt nad Mohanem – 3 top místa k návštěvě

Frankfurt nad Mohanem

Když se řekne Frankfurt, tak si většina z nás představí mrakodrapy. Spoustu mrakodrapů – proto se také Frankfurtu přezdívá New York Evropy. Frankfurt nad Mohanem leží na jižní části spolkové země Německa – Hesensko. Tato metropole se pyšní titulem pátého největšího města a současně je i považována za finanční srdce Evropy.

Kam ve Frankfurtu vyrazit?

Frankfurt je turisticky velmi atraktivní. Ukrývá v sobě moderní, ale i něco málo ze středověké architektury.

Palmengarten – Palmová zahrada

Na první příčku žebříčku patří nepochybně palmová zahrada. Nachází se v ulici Bockenheimer Landstrasse a atmosféra v zahradě vás doslova uchvátí. Budete si připadat jako v jiném světě. Pyšní se rozlohou 54 akrů a najdete zde nádherné botanické exponáty, subtropické a ropické rostliny a to vše v jejich přirozeném prostředí. Po milovníky fauny je součástí palmové zahrady také expozice brouků. Pokud byste si chtěli tento zážitek podtrhnout, tak rozhodně doporučujeme projížďku na lodičkách, kterou zahrada nabízí.

Palmengarten – Palmová zahradaPalmengarten – Palmová zahrada foto 2

Hauptwache – Hlavní stráž

Když byste rádi vdechli tu pravou atmosféru Frankfurtu, tak rozhodně nesmíte vynechat Hauptwache. Hauptwache je jednou z nejvíce rušných čtvrtí města. Pokochat se můžete kombinací moderních a historických staveb. Najdete tu téměř vše, na co jen pomyslíte. Od obchodů, restaurací až po muzea.

Náš tip: Rozhodně doporučujeme si půjčit na cestování po Frankfurtu kola. Kola naleznete téměř všude v rámci města, půjčit si je můžete přes aplikaci a když dojedete na cílové místo, tak tam kolo necháte. Učiníte tak váš trip po Frankfurtu ještě více zajímavým.

Náměstí Römerberg

Dalším naším tipem je tento středověký klenot – doslova. Za druhé světové války byl Frankfurt téměř zničen leteckými nálety, ale architektům se na tomto náměstí podařilo pár staveb dochovat, případně postavit velmi povedené kopie, proto se zde můžete podívat například na dobové domky s hrázděním, kostel sv. Mikuláše či úchvatnou radnici Römer.

Další zajímavá místa:

  • budova staré opery na náměstí
  • Frankfurtská zoo
  • Main Tower
  • Städelův umělecký institut
To top