Rostlinná strava může zabránit cukrovce

autor

na téma ,
Rostlinná strava může zabránit cukrovce

Rostlinná strava je pro naše tělo obrovským přínosem v několika směrech. Nejvíce však v našem zdraví. Konzumace rostlinné stravy snižuje riziko onemocnění cukrovkou 2. typu.

 Tato vazba mezi rostlinnou stravou a cukrovkou 2. typu bude ještě účinnější, pokud do vaší každodenní stravy zahrnete pouze zdravé rostlinné potraviny jako je např. ovoce, zelenina, luštěniny nebo ořechy a naopak vyřadíte rafinované cukry a škroby. 

Americká studie ukazuje, že po přechodu na rostlinnou stravu se u jednotlivce snížilo riziko cukrovky až o 30%. 

Samozřejmě se nejedná pouze o dodržování rostlinné stravy, vše funguje ve spojení s pravidelnou fyzickou aktivitou. 

Výhody rostlinné stravy 

Důvodů k tomu, proč se rozhodnout pro rostlinnou stravu, je mnoho. A ať už se rozhodnete stravovat se výhradně rostlinně nebo jen snížit poměr živočišných zdrojů, určitě tím jednoznačně získáte.

  • Téměř nulový výskyt civilizačních chorob
  • Žádná obezita
  • Krevní tlak v normě

K dalším kladům rostlinné stravy neodmyslitelně patří také prokazatelná psychická pohoda.

Čtěte také: Počet veganů ve světě stále roste, k omezení konzumace masa nabádají i celebrity.

Cukrovkou trpí ⅓ celkové populace, což je důsledkem špatné životosprávy, jejíž hlavní součástí je samozřejmě právě stravování. Ve většině případů lidé boj prohrávají, nebo celý život musí prožít omezeně.

Volba je na každém z nás. Důležité je také vědomí, že veganství není dieta, nýbrž životní styl, který prospěje nejen našemu zdraví, ale také přírodě a živočichům.