Magazín pro každého
Recepty
20 ledna, 2020 / 20 ledna, 2020 napsal/a Nicol Noskova
Ovesná buchta s kokosovýma kuličkama 👨🏽🍳🥥🌾Několik základních ingrediencí vám vykouzlí tuhle efektní dobrotu.👨🏽🍳 INGREDIENCE: 160g jemných ovesných vloček6g sody15g kakaa50g kokosového cukru20g lněného semínka1lž jablečného octa200ml rostlinného mléka🥥🌾KULIČKY:80g kešu40ml sirupu60g strouhaného kokosu🥥🌾 POSTUP: Natočené kešu rozmixujeme se sirupem a kokosem, vytvoříme kuličky. Rozmixované ovesné vločky smícháme se sodou, kakaem cukrem, namočeným lněným semínkem (rosol) a ostatními […]
Číst více »
Tagged
INGREDIENCE: 2 hrnky bezlepkové mouky (Nominal)2 čl sody1/2 hrnku sirupu (čekankový, agáve)1 hrnek rostlinného mléka1/2 hrnku kokosového oleje4 lžíce lněného dr.semínkaŠpetku soli, kakao, strouhaný kokos. POSTUP: Drcené lněné semínko zalijeme vlažnou vodou a necháme nasát do struktury “želé”.Vše sypké smícháme, poté přidáme vše tekuté, včetně želé ze semínka. Kdo chce přidá do druhé poloviny kakao […]
Je jen z několika ingrediencí provonil celý byt a nic tak dobrého z dýně jste ještě neměli.😯 Je kompletně z rostlinných ingrediencí, tedy vhodný při intoleranci na mléko a lepek. INGREDIENCE: Korpus•200g mandlí•70g kakaového másla•30g javorového sirupu Náplň•400g pečené dýně•100ml kokosového mléka•60ml javorového sirupu•2čl perníkového koření POSTUP: Rozemleté mandle smícháme s rozpuštěným máslem a sirupem – […]
Vypadají jako flapjack, ale jsou lepší lepší než flapjack! Jsou totiž s ,,karamelem” bez mléka a rafinovaného cukru!Flapjack je relativně malá tyčinka (i když obvykle větší než müsli tyčinka), která rychle zasytí. Hlad po ní dostanete tak nejdřív za dvě hodiny. Tato je navíc s karamelem ze dvou raw ingrediencí!A proč oves? Protože třeba oproti pšenici je […]
Všichni, kdo se bezlepkově stravují ví, jak veliký problém sehnat kvalitní (bezlepkové) pečivo může být. Ono sehnat kvalitní pečivo obecně je docela problém! Chléb jsem pekla poprvé, proto bych tento postup doporučila i začátečníkům. Není k němu třeba nic speciálního. Vše je ruční práce a kdo nemá skleněnou nádobu s víkend, použije dortovou formu s […]
Další z řady zdravých BARS bez CUKRU, MOUKY, LAKTÓZY a jiných problémových věcí, včetně pečení.🙂Ála MARCIPÁNOVÉ tyčinky slazené sušenými meruňkami 🍑🍫🍑 INGREDIENCE: 150g loupaných mandlí150g sušených nesířených meruněk1 větší čtvereček 80%čokolády (nemusí být) POSTUP: Zvlášť umixujeme jak meruňky tak mandle na lepivou hmotu. Obě ingredience rukama propracujeme na těsto, které vyválíme a nakrájíme na požadovaný tvar. […]
Zajímavosti
19 ledna, 2020 / 19 ledna, 2020 napsal/a Jan
Ve světě existuje mnoho míst, kde se předměty pohybují směrem do kopce, ale v drtivé většině případů to bývá optický klam. Podobná místa můžete navštívit také v České republice. Kopec Hřebeč u Moravské Třebové je znám tím, že auta jezdí sama do kopce a stejně tak se do vrchu kutálejí lahve s vodou nebo s […]
Zdraví
Cvičení je skvělé pro všestranné zdraví a imunitu. Pokud se necítíte v kondici, nezatěžujte organismus tím, že budete pokračovat v obvyklém tempu. Vynechte cvičení a zkuste doma jógu nebo pilates. Nejúčinnější regenerace je kvalitní odpočinek a zdravý spánek. Víte, že jedna noc špatného spánku může snížit naši obranyschopnost až o 70 %! Čas spánku je […]
19 ledna, 2020 napsal/a Jan
Původně stálo na jeho místě sportoviště s dřevěnými tribunami. Od roku 1933 se začal stavět stadion v podobě, jak ho známe v dnešní době. Původní název zní Masarykův státní stadion. Prezident Masaryk byl velkým podporovatelem Všesokolských sletů, přijížděl na ně stylově na koni. V roce 1938 se zde konal X. všesokolský slet a trval celý měsíc, […]
Cestování
Ve střední a Jižní Itálii se nachází oblasti, kde se vyrábí sůl a nazýváme je saliny. Tyto oblasti jsou chráněnou přírodní rezervací. Cervia v Emila Romagna a byla známa už v době Etrusků a je to nejsevernější salina v Itálii. Je zde hala na výrobu soli a ke sběru dochází jedenkrát ročně. Nachází se zde […]